Competitie spelen

Voor het spelen van competitie kun je bij D.T.S. terecht op alle niveaus, van landelijk t/m 6e klasse regionaal. Bij de senioren wordt er competitie gespeeld op de maandag-, donderdag- en vrijdagavond. Bij de jeugd wordt er competitie gespeeld op de zaterdagochtend (regionaal) en zaterdagmiddag (landelijk).Er wordt 2 keer per jaar een competitie gespeeld, in het voorjaar (februari tot mei) en in het najaar (september tot december). De competitie bestaat uit een poule van van 6 teams.

 

Elk team bestaat uit drie spelers. Je speelt tegen elk team uit de poule een uit- en thuiswedstrijd. In totaal speel je dan 10 wedstrijden. Tijdens een wedstrijd speelt iedereen 3 enkelpartijen en er wordt 1 dubbelpartij gespeeld. In totaal worden er dus 10 partijen gespeeld.

Als je competitie wilt spelen, kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier of – als je al langer lid bent – bij de teamcommissie (voor de seniorleden) of bij je trainer (voor de jeugdleden). Vervolgens zal zo goed mogelijk worden geprobeerd om je in een team te plaatsen voor de eerstvolgende competitie.

Naast de gewone competitie is er nog een bekercompetitie. Hier kun je zelf een team samenstellen met spelers van verschillend niveau.

Aanschaf clubshirt

Wanneer je aan de competitie mee wilt doen ben je verplicht te spelen in het clubtenue. Dit bestaat uit een zwart D.T.S.-shirt en een zwarte korte broek. Het D.T.S.-shirt is te koop bij je trainer of Evert de Vos of aan de bar. De kosten voor dit shirt bedragen vanaf EUR. 10,00 per stuk.

Aanschaf materialen

Als je wilt tafeltennissen heb je uiteraard het goede materiaal nodig. Voor de aanschaf van een tafeltennisbatje of ander materiaal kun je terecht bij Evert de Vos. Hij kan je ook helpen bij het zoeken naar het juiste materiaal. De kosten van een batje variëren van ca. EUR. 30,- voor starters tot ca. EUR. 100,- voor gevorderden.