Zoals de titel al zegt kan tafeltennis door iedereen worden beoefend. Wij als D.T.S. willen je graag helpen om een keuze te maken voor deze geweldige sport. Tevens willen we een paar dingen op de rij zetten over onze vereniging. Op deze website kun je een idee krijgen wat voor een vereniging D.T.S. is en wat ze doet. Mochten er na het lezen ervan nog vragen zijn dan kun je altijd contact opnemen met een van de bestuursleden die elders staan vermeld.

Even voorstellen

D.T.S. is opgericht in 1963 en is in al die jaren uitgegroeid tot de grootste (en gezelligste) vereniging in Twente. Landelijk gezien staan we in de top van de grootste verenigingen en we schommelen al jaren rond de 150 leden. Onze leden komen uit alle gelederen van Enschede en omgeving en de leeftijd varieert van 6 tot 86 jaar.

Binnen D.T.S. kun je op alle niveaus spelen; zowel op competitieniveau als op recreatief niveau kun je een balletje slaan. Naast het tafeltennis organiseren we verschillende andere activiteiten (kaartavonden, feestavond, etc.) waaraan door iedereen kan worden meegedaan. Al deze activiteiten worden kenbaar gemaakt in onze bar op de website www.dtsenschede.nl en in ons eigen clubblad ‘t Stokpaardje, dat vier keer per jaar verschijnt.

Ook voor de apres tafeltennis zit je bij D.T.S. goed. Na de wedstrijd kun je in onze eigen Bar Anton een hapje en een drankje nuttigen. Deze bar is door eigen leden gebouwd en is daarom onlosmakelijk verbonden met een gezellig avondje D.T.S.

Competitie

Voor het spelen van competitie kun je bij D.T.S. op alle niveaus terecht. Ons 1e herenteam speelt in de 2e divisie oost en in de regio Twente zijn we in alle klassen vertegenwoordigd met ongeveer 13 teams. Er wordt competitie gespeeld op vrijwel elke avond, dus er is voor iedereen wel een passend team te vinden.

Er wordt 2 keer per jaar een competitie gespeeld, in het voorjaar (februari tot mei) en in het najaar (september tot december). Een competitie bestaat uit een poule van 6 teams. Elk team bestaat uit drie spelers. Je speelt tegen elk team uit de poule een uit- en thuiswedstrijd. In totaal speel je 10 wedstrijden. Tijdens een wedstrijd speelt iedereen 3 enkelpartijen en er wordt 1 dubbel gespeeld. In totaal worden er dus 10 partijen gespeeld.

Naast de gewone competitie is er nog een bekercompetitie in de maanden mei en juni. Hier kun je zelf een team samenstellen met spelers van verschillend niveau.

Hoe meld ik me aan

De eerste vier weken kun je een kijkje nemen om een beetje een indruk te krijgen wat tafeltennis is en wie D.T.S. is. Uiteraard krijg je dan de mogelijkheid om een balletje te slaan. Als het je bevalt kun je je opgeven door middel van het invullen van het aanmeldingsformulier dat bij Bar Anton te verkrijgen is. Dit formulier kun je afgeven aan de bar, bij een trainer of opsturen naar de secretaris.

Je kunt natuurlijk ook mailen naar de secretaris via het contactformulier op de site